Digitale
transformatie

> Opdrachtgever: RondOm
> Jaar: 2018
> Sector: Zorg
> Ingrediënten:

   - 2-talig
   - Zoolleer
   - Stofware
   - Visueel dashboard

> Opdrachtgever: RondOm
> Jaar: 2018
> Sector: Zorg
> Ingrediënten:

   - 2-talig
   - Zoolleer
   - Stofware
   - Visueel dashboard

De uitdaging

Rondom Podotherapeuten beschikt over meer dan 100 podotherapiepraktijken en heeft twee zolenfabrieken in Portugal en Nederland. Wanneer patiënten zolen nodig hebben worden deze door de podotherapeuten aangemeten. Een drukmeetplaat met capacitieve sensor maakt een afdruk van de voet en de kennis en kunde van de podotherapeut zorgt ervoor  dat de juiste eigenschappen toegevoegd worden. Deze afbeeldingen, eigenschappen en toelichting moeten bij de zolenslijpers in de fabrieken terecht komen om de perfecte zolen voor de patiënten te maken.  

 

De oplossing

De zolenmanager. Een cloud-based systeem waarin zowel de podotherapeuten als de zolenslijpers in de fabrieken gebruik van maken. De podotherapeuten kunnen gemakkelijk nieuw te maken zolen in het systeem aanmaken. Aan de hand van verschillende variabelen wordt bepaald waar de zool geslepen gaat worden. De zolenslijpers printen met 1 druk op de knop alle zoolinformatie die zij nodig hebben en kunnen de zolen foutloos maken. Alle stappen in het productieproces zijn gemakkelijk via het systeem te volgen.

 

Management dashboard

Het digitaliseren van processen biedt naast het versnellen van het proces ook als voordeel dat er veel meer data wordt opgeslagen. Om inzichten te vergaren uit deze data hebben wij een management dashboard ontwikkeld voor de zolenmanager. Met dit dashboard hebben de managers informatie en inzichten die ze voorheen niet hadden. 

Het resultaat

De zolenmanager is volledig geïntegreerd in de bedrijfsprocessen van Rondom. Podotherapeuten zijn verrast over de snelheid van het systeem en hoe efficiënt ze hiermee te werk kunnen gaan. Hierdoor hebben zij meer tijd voor waar zij het liefste mee bezig; persoonlijk contact met hun patiënten.